Hvordan jeg tabte mig 15 kg på 8 uger med god mad

15 kg på 8 uger – ja det er faktisk resultatet af mine anstrengelser siden sensommeren 2016.

Du tænker måske, at det lyder voldsomt, og måske direkte usundt! Jeg skal ikke udtale mig om helbreds aspektet, men jeg er ret overbevist om at mit kolesteroltal, er kraftigt forbedret, og i hvert fald føler jeg mig på alle mulige måder mere sund end før.

Min diæt kort skitseret har bestået af 2 dele:

1.Hell Week – Første uge hvor jeg kun levede af Nupo pulver
2.Uge 2-8: Grøntsager og kød

Formålet med Hell Week

Jeg er 34 år og vejede før diætstart 110 kg. Jeg elsker mad. I mad finder jeg glæde, tilfredsstillelse og trøst. Bogstaveligt talt elsker jeg at “æde”. Jeg har altid spist sundt og varieret, indtaget flere kosttilskud dagligt, og trænet en del. Men min vægt har kørt op og ned som en yoyo. Typisk svinger min vægt med 12 kg om året – hvor jeg taber 12 kg op mod sommeren og tager 12 kg på igen op mod jul.
i-love-foodHell Week er til for at afvænne mig med min sygelige trang til mad. Lad os kalde det en kold tyrker. I flere moderne kure og vægttabsforløb, starter forløbet faktisk med et VLCD forløb. VLCD = Very Low Calorie Diet. VLCD / Hell week forløbet har flere formål:

1.Svært overvægtige har ofte haft meget lidt success med vægttab. Med en uge på VLCD VIL de tabe sig alt mellem 3 og 7 kg, og dette vil give et kraftigt boost i selvtillid og motivation.

2.I Hell week tages alle kampene med sult, sukkertrang og den evindelige trang til at fylde mavesækken. Efter Hell Week er man langt mere taknemmelig for diætkost og tilbøjelig til at overholde en diæt

3.Hell week udgør et referencepunkt. Når man senere i forløbet føler sulten, kan man minde sig selv om, at man klarede Hell Week.

I Hell Week benyttede jeg mig af forskellige kosttilskud. Selve diæten bestod af Nupo Pulver. Ikke nogen barer eller Nupo supper – kun pulver. Det er 6 shakes om dagen, der sammenlagt giver et kalorieindtag på 700 kalorier om dagen. Endvidere benyttede jeg mig af kosttilskud med koffein, herunder ThermaPower og pre-workout.

I dag er jeg overbevist om at Hell Week er en gamechanger. Det er denne uge, der har gjort mig i stand til at gennemføre resten af forløbet.

Uge 2-8: Jeg spiser mig mæt hver dag!

For at forstå hvorfor du taber dig, er du nødt til at vide lidt om kalorier. Kalorier er en målestok for energi. Du forbrænder en given mængde energi hver dag, præcis ligesom en bil der kører dig til og fra arbejde, forbrænder en given mængde brændstof. Kører du længere i bilen bruger den mere benzin. Alt efter størrelsen på motoren, så kører den længere eller mindre på literen.

Du kan her udregne dit energibehov

Brød indeholder typisk mellem 300 og 350 kcal per 100 gram brød. Grøntsager indeholder typisk mellem 15 og 35 kcal per 100 gram.

Som en tommelfingerregel, kan du spise 1 kg grøntsager i stedet for at spise 100 gram brød!

DERFOR kan du spise dig mæt hver dag med grøntsager.
koed-og-groentsagerKød indeholder mellem 150 og 300 kcal per 100 gram kød. Gå efter magert kød, med fedt % under 7%, og du kan bruge tommelfingerreglen om 200 kalorier per 100 gram.

Herefter er det let.

Du må spise 4-5 måltider om dagen.

Alle måltider skal bestå af kød og grøntsager. Alt hvad der hedder brød, ris, pasta og andre kornprodukter er forbudte.

Spiser du 500 gram kød om dagen, så er det 1000 kalorier. Er du en velvoksen mand, vil jeg foreslå at du lægger dig fast på 2000 kcal om dagen. Det betyder at du ud over de 500 gram kød kan spise 2,8 kg grøntsager om dagen! – og så er du MÆT – det er garanteret!

Der er ET kosttilskud du er nødt til at tage for at få succes. Det er ikke et kosttilskud du kan få på hverken pille eller dråbebformat, men noget du skal beslutte dig for! Det er VEDHOLDENHED.
Vedholdenhed er verdens kraftigste kosttilskud – og er du vedholdende så kan du nå lige præcis DEN vægt DU vil!

Facebooktwittermail